Cum să tratăm călcâiele crăpate acasă

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă şi mai uscată decât restul pielii corpului

calcaiele crapate

Călcâiele crăpate sunt o problemă comună a picioarelor. Un sondaj a descoperit că 20% dintre adulţii din Statele Unite ale Americii au pielea crăpată pe picioare. Acest lucru poate apărea atât la adulţi, cât şi la copii şi pare să afecteze femeile mai des decât bărbaţii.

Pentru majoritatea oamenilor, a avea calcaie crăpate nu este grav. Poate provoca disconfort atunci când merg desculţi. În unele cazuri, fisurile în călcâi pot deveni foarte adânci şi pot provoca dureri.

Crema hidratantă pentru călcâiele crapate

Prima etapă de tratament pentru călcâiele crăpate este folosirea unui balsam în acest sens. Aceste tipuri de creme conţin ingrediente pentru a hidrata, înmuia şi exfolia pielea moartă. Câteva dintre ingredientele benefice: uree, acid salicilic, alfa-hidroxi-acizi, izomerat de zaharide. Acestea pot fi găsite în farmacii sau online.

Crema se aplică pe călcâie dimineaţa, pentru a creşte elasticitatea pielii înainte de a începe ziua. Se va hidrata călcâiul de două-trei ori pe zi şi se vor purta pantofi care îl protejează. Unele creme pot provoca înţepături sau iritaţii minore. Este normal. Oamenii trebuie să consulte medicul dacă produsul continua să îi deranjeze sau le provoacă reacţii severe. Cazurile severe de călcâie crăpate pot necesita un tratament prescris de medic sau o cremă cu steroizi care reduce inflamaţia şi ameliorează mâncărimea.

Înmuierea şi exfolierea picioarelor

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă şi mai uscată decât restul pielii corpului. Această piele tinde să se întindă excesiv când se aplică presiune pe ea. Înmuierea şi hidratarea picioarelor poate ajuta în acest sens.

Se vor păstra picioarele într-un recipient cu apă călduţă şi săpun pentru 20 de minute. Se va folosi ulterior o piatră ponce pentru a îndepărta pielea tare – cu mişcări lente, fără a agresa zona. După acest procedeu urmează hidratarea cu o cremă special destinată zonei picioarelor şi aplicarea unor şosete până ce crema intra complet în piele.

Miere

Mierea poate funcţiona ca un remediu natural pentru călcâiele crăpate. Mierea are proprietari antimicrobiene şi antibacteriene, iar cercetările arată că poate ajuta la vindecarea şi curăţarea rănilor, precum şi la hidratarea pielii. Mierea poate fi folosită ca şi scrub pentru picioare după înmuierea în apă călduţă, ori poate fi aplicată o mască din această