Cum poti economisi combustibil conducand o masina hibrida?

Masinile hibride devin din ce in ce mai populare, tot mai multe modele fiind disponibile pe piata

modele mașini hibrid

Masinile hibride devin din ce in ce mai populare, tot mai multe modele fiind disponibile pe piata. Eficienta lor rutiera depinde in mare masura de tehnologia pe care o folosesc. Cu toate acestea, este important si stilul de condus, care ajuta la reducerea consumului de combustibil.

In acest sens expertii au evidentiat principalele tehnici pe care persoana aflata la volan ar trebui sa le foloseasca atunci cand conduce un model hibrid.

  • Porniri si acceleratii atente

Fiecare plecare trebuie efectuata usor si atent monitorizata de sofer. Acest lucru este util in special in zonele urbane unde traficul si aglomeratia reprezinta o problema serioasa. Soferul trebuie sa apese treptat pedala de acceleratie, nu sa accelereze brusc.

Acceleratia trebuie controlata, ceea ce nu inseamna deplasare cu viteza mica, ci pur si simplu mai multa atentie.

  • Alegerea modului potrivit

Toate masinile hibride permit alegerea mai multor moduri de condus. Alegerea celui Eco evita tentatia de a apasa pedala de acceleratie si scoate tot ce este mai bun din sistemul hibrid.

Schimbarea modurilor in sine este foarte rapida, iar cu Eco reactia la alimentarea cu gaz este mai lina si mai bine controlata. Previne interferentele inutile ale motorului pe benzina si se bazeaza pe cel electric.

  • Deplasare numai pe energie electrica

Masina hibrida permite conducerea cu motorul pe benzina oprit, mentinand aceeasi viteza. Se realizeaza prin ridicarea piciorului de pe pedala de acceleratie si urmata de o presiune foarte usoara.

Gasirea acestui mod de miscare este practica, iar masina isi poate mentine viteza folosind doar motorul electric. Aceasta dureaza cateva minute atat timp cat exista suficienta putere in baterie si conditiile drumului o permit.

  • Utilizarea controlului vitezei de croaziera

Controlul vitezei de croaziera este potrivit in special pentru mentinerea unui ritm cat mai constant posibil in timpul conducerii. Acest sistem este eficient atunci cand se calatoreste in afara orasului si pe autostrazi.

Soferul seteaza viteza corespunzatoare, iar sistemul regleaza functionarea ambelor motoare, optimizand astfel utilizarea acestora. Acest lucru ar putea face ca motorul cu ardere interna sa se opreasca sau sa fie folosit pentru a incarca bateria.