Cum pot creste nivelul de umiditate in camera?

nivelul de umiditate

Este important de retinut faptul ca, nivelul de umiditate recomandat intr-o camera, trebuie sa varieze intre 35 si 50%. Un aparat de aer conditionat poate reduce umiditatea semnificativ, facand aerul din camera uscat.

Aparatele de aer conditionat ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din interior, dar pot elimina, de asemenea, umiditatea din aer, provocand diverse probleme. Unele dintre problemele cu care oamenii se pot confrunta intr-o camera uscata includ: dificultati de respiratie, dureri in gat, buze crapate si piele uscata.

Vestea buna este ca exista cateva masuri pe care acestia le pot lua pentru a creste nivelul de umididate din casa
  • Pastrati plantele

Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a creste umiditatea in orice parte a casei. Solul unei plante in ghiveci ajuta la retinerea umiditatii suplimentare care poate fi absorbita de o incapere atunci cand aerul este prea uscat. Dar este important ca persoanele sa se asigure ca plantele sunt udate in mod regulat pentru a preveni uscarea lor.

  • Folositi vase cu apa

O alta optiune pe care o pot folosi pentru a creste nivelul de umiditate intr-o camera este, plasarea mai multor vase umplute cu apa. Recipientele trebuie lasate deschise pentru a permite evaporarea apei si cresterea umiditatii. Acestea trebuie asezate in diferite zone, departe de dispozitivele electrice. Daca sunt copii in casa sau animale de companie, este important sa se puna vasele cat mai sus, pentru a preveni accidentele.

  • Fantana de apa

Daca persoanele doresc sa aduca umiditate intr-o camera cu aer conditionat, o fantana de apa este o solutie eficienta. Unul dintre avantajele utilizarii unei fantani de apa, este ca aceasta cu siguranta, va contribui si la infrumusetarea interiorului casei. Exista diferite tipuri de fantani pe care le pot alege in functie de preferinte.

  • Folositi un umidificator pentru camera

Aceasta este una dintre cele mai eficiente solutii de crestere a umiditatii. Un umidificator este conceput pentru a adauga umiditate in orice incapere. Majoritatea oamenilor presupun ca au nevoie de un singur dispozitiv, daca doresc sa umidifice o singura camera. Dar este indicat sa se umidifice intreaga casa daca se utilizeaza un aparat de aer conditionat.