Celebrele oua Benedict

Toti gurmanzii cunosc gustul desavarsit al oualelor Benedict asa ca bucatarii au decis sa impartaseasca retea cu toti cei care isi doresc sa se bucure de gustul savuros si delicios al acestui preparat.

retete

Celebrele oua Benedict

Toti gurmanzii cunosc gustul desavarsit al oualelor Benedict asa ca bucatarii au decis sa impartaseasca retea cu toti cei care isi doresc sa se bucure de gustul savuros si delicios al acestui preparat. Marele avantaj este acela ca se poate pregati simplu si rapid, fara prea mari batai de cap, chiar si intr-o bucatarie micuta.

Ingrediente:

  • oua

  • Pulverizator cu ulei de masline pentru tava de briose

  • 2 linguri otet alb

  • 2 lingurite sare

  • 12 oua mari

Pentru sosul Hollandaise:

  • 1 lingurita de suc de lamaie

  • 1 lingurita sare

  • ¼ lingurita de piper de cayenne

  • 3 galbenusuri mari de ou

  • 2 bastoane (1 ceasca) de unt nesarat, topit

Pentru asamblare:

  • 6 briose taiate pe jumatate

  • 12 felii de sunca canadiana

Se pulverizeaza tava pentru briose cu de ulei de masline. Se combina 1 cana de apa cu otet si sare si se pun in jur de 2 lingurite din acest amestec in fiecare forma pentru briosa. Se sparge cateva un ou pentru fiecare forma. Se ia o alta tava care se umple cu aproximativ 2 centimetri de apa peste care se aseaza tava de briose si se pune la fiert. Se acopera totul cu folie, se seteaza cronometrul si se gatesc oualele timp de aproximativ 4 minute. Se scoate recipientul de briose (acesta va fi fierbinte) si se indeparteaza ouale folosind o lingura mare.

Pentru sosul Hollandaise, sucul de lamaie, sarea, cayenul, galbenusurile de ou si 2 linguri de apa calda se pun intr-un blender si se amesteca de cateva ori pana se omogenizeaza compozitia. Blenderul se foloseste la viteza medie si se adauga treptat si untul topit. In cazul in care sosul este prea gros, se mai poate adauga cate putina apa calda.

In ceea ce priveste platingul, fiecare gourmand este liber sa experimenteze si sa incerce noi si noi variante. In general, asamblarea clasica prespune asezarea a cate doua jumatati de muffin pe fiecare farfurie, peste care se pune cate o felie de sunca canadiana si un ou si se stropeste din belsug cu sos hollandaise. Un deliciu gastronomic este acest preparat si poate fi servit alaturi de o salata pentru un pranz mult mai copios.