Ce poti face in Cardiff din Tara Galilor?

Situat in spectaculosul centru civic din Cardiff (sau parcul Cathays), Muzeul National din Cardiff gazduieste colectiile de arheologie, geologie, arta si istorie naturala ale tarii.

Cardiff

Cardiff a devenit capitala oficiala a Tarii Galilor in 1955. Situat pe largul estuar Severn si traversat de raurile mici Taff si Rhymney, orasul a fost mult timp un port important. Si datorita rolului sau de centru cultural si economic al tarii, acest lucru il face o baza excelenta pentru explorarea sudului Tarii Galilor.

Cardiff ofera o gama larga de oportunitati de agrement, numeroase festivaluri populare si o varietate de facilitati sportive, inclusiv terenuri de golf renumite. Arcadele sale bine conservate si strazile victoriene sunt placute de explorat si gazduiesc magazine si restaurante excelente.

  • Castelul Cardiff

Situat in centrul orasului, Castelul Cardiff se afla pe un loc ocupat odinioara de un fort roman, ale carui parti (zidurile, unele bastioane din secolul al IV-lea si poarta de nord) au fost pastrate de unele restaurate. Castelul este de fapt un set de trei cetati. Un nou castel (castelul normand) a fost construit in 1090 si mai multe cladiri bogat decorate au fost adaugate mai tarziu (intregul complex a fost reconstruit cu cheltuieli mari intre 1865 si 1920).

Turistii trebuie neaparat sa urce in turnul principal (The Norman Keep) pentru a vedea orasul, sa exploreze subsolurile castelului, sa faca un tur ghidat al Casei Castelului si a apartamentelor sale frumoase.

  • Muzeul National din Cardiff

Situat in spectaculosul centru civic din Cardiff (sau parcul Cathays), Muzeul National din Cardiff gazduieste colectiile de arheologie, geologie, arta si istorie naturala ale tarii. Expozitia Evolutia Tarii Galilor duce vizitatorii intr-o calatorie de 4,5 milioane de ani, care include numerosi dinozauri ce odata au cutreierat tara.

De asemenea, sunt de remarcat exponatele de fosile si arme din epoca bronzului. Un alt punct culminant al vizitei va fi superba galerie de arta a muzeului, care include colectii foarte fine de picturi, sculpturi si ceramica ce se intind pe cinci secole.

  • Experienta Doctor Who

Una dintre noile atractii din Golful Cardiff, se numeste „Experienta Doctor Who”. Dedicata serialului de televiziune BBC de peste 50 de ani (1963), aceasta expozitie distractiva si interactiva incepe cu un scurtmetraj urmat de o invitatie de a se alatura doctorului in TARDIS – ul sau: faimoasa sa masina a timpului „Mai mare in interior decat in exterior”.