Cat de valoroase sunt cartile vechi?

Proprietarii care vor sa afle valoarea cartilor vechi pe care le detin in biblioteca trebuie sa apeleze la evaluatori profesionisti, reprezentanti CumparCarti.ro, care sa le evalueze colectia

cartile vechi

Pentru un cititor pasionat, o carte veche poate avea o valoare sentimentala inestimabila si o poate considera un obiect extrem de valoros. Colectionarii de carti sunt cei care aduna de-a lungul timpului diferite volume de carti si pe care le considera parte a mostenirii lor culturale pe care o lasa mai departe copiilor si nepotilor.

Cand se strang prea multe volume de carti, cand colectionarii au nevoie de spatiu pentru noile volume in care investesc, specialistii in achizitii de carti, cum sunt cei de la Cumpar Carti reprezinta prima varianta de ajutor in acest sens.

Profesionistii care reprezinta Cumpar Carti, un anticariat care cumpara carti au puterea si priceperea de a evalua cartile vechi si de a le oferi colectionarilor un pret foarte bun pentru respectivele volume.

Cum poate fi estimata valoarea cartilor vechi?

Proprietarii care vor sa afle valoarea cartilor vechi pe care le detin in biblioteca trebuie sa apeleze la evaluatori profesionisti, reprezentanti CumparCarti.ro, care sa le evalueze colectia. Valoarea cartilor depinde de mai multe lucruri, deci este important de obtinut o evaluare profesionala.

Reprezentantii anticariatului vor sti cum sa pretuiasca fiecare carte in parte si cum sa faca un pret potrivit fiecarui volum, in functie de titlu, de editura, de starea in care este cartea intretinuta, daca are sau nu file rupte sau daca are sau nu autograful autorului.

Cartile rare, cele care sunt semnate de autor, cartile de colectie sau in editie limitata sunt mult mai bine evaluate, la un pret mai ridicat decat cele care nu prezinta aceste particularitati.

Anticariat care cumpara carti | Achizitii de carti | CumparCarti.ro

achizitii de carti

Cum sa stii daca o carte este la prima editie si este mai valoroasa?

Cartile aflate la prima editie sunt cele care au fost relizate in primele tiraje ale volumelor sunt usor de identificat. Acestea vor fi evaluate la un pret mult mai mare decat celelalte volume. Cuvintele listate de tip “prima editie” sau “prim tiraj” sunt suficiente pentru a lamuri chiar si necunoscatorii ca volumul se afla la prima tiparire.

O prima editie a unei carti devenita populara mai tarziu va avea o valoare mai mare, datorita tiparirii initiale in numar redus de volume. Daca respectiva carte are si autograful autorului, atunci valoarea sa este cu adevarat impresionanta si oferta de pret facuta de evaluatori va fi apreciata si acceptata din prima.