Care este rolul purtarii de uniforme medicale?

Pentru a putea avea mereu o tinuta impecabila, acestia pot alege uniformele medicale pe care si le doresc sau de care au nevoie din magazinul online TesaMedical.ro

uniforme medicale

Personalul medical trebuie sa se deosebeasca de alte persoane in cadrul unei institutii spitalicesti, motiv pentru care purtarea de uniforme medicale este absolut necesara. In plus, acestea simbolizeaza profesionalismul si sobrietatea specifica acestei meserii, astfel incat pacientii sa aiba incredere in medicul pe mana caruia isi lasa sanatatea.

De aceea, atat medicii, cat si asistentele, trebuie sa poarte uniforme special create pentru acest domeniu de activitate, care sa se afle intr-o stare foarte buna atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Pentru a putea avea mereu o tinuta impecabila, acestia pot alege uniformele medicale pe care si le doresc sau de care au nevoie din magazinul online TesaMedical.ro.

Rolul de protectie al uniformelor medicale – unul dintre cele mai importante

Tinuta impecabila si purtarea uniformelor pentru a putea fi mai usor de identificat de catre pacienti sunt roluri importante, care au un efect puternic in special asupra celor cu care personalul medical intra in contact.

Uniforme medicale | Halat medical | TesaMedical.ro

halat medical

Dar acestea mai au un rol foarte important atat pentru cei care le poarta, cat si pentru pacienti, si anume rolul de protectie. Uniformele medicale sunt realizate, in general, din materiale speciale, antimicrobiene, care sa protejeze medicul sau asistenta de infectia cu diferiti agenti patogeni cu care poate intra in contact de-a lungul unei zile de lucru. De asemenea, aceasta impiedica transmiterea de virusuri si bacterii de la un pacient la altul.

In schimb, halatul medical, purtat adesea de medici peste uniforma medicala, are rolul de a face diferenta dintre medici si asistente. In plus, acesta este dotat cu buzunare, care sa permita depozitarea instrumentelor folosite cel mai des, cum ar fi, de exemplu, stetoscopul.

Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca uniforma medicala?

Cel mai important criteriu pe care o uniforma medicala trebuie sa il respecte este confortul, foarte necesar pentru personalul medical. De asemenea, aceasta trebuie sa fie realizata din materiale de calitate, care sa permita pielii sa respire, dar sa se poata curata la temperaturi foarte inalte.

Prin urmare, uniforma medicala reprezinta echipamentul pe care orice persoana din domeniul medical trebuie sa il poarte, atat pentru protectia proprie, cat si a celorlalti.