Care este cea mai buna rezolutie a ecranului TV?

ecranului TV

Rezolutia ecranului TV este responsabila pentru detaliile imaginii de inalta calitate: cu cat este mai mare, cu atat imaginea va fi mai buna.  Majoritatea televizoarelor vandute si continutul disponibil sunt Full HD (1920 x 1080). Adesea exista televizoare cu rezolutie HD invechita (1280 x 720), care, cu toate acestea, este suficienta pentru vizionarea TV.

Cu toate acestea, sustinatorii tehnologiei moderne ar trebui sa prefere ecrane cu rezolutii mai mari, cum ar fi: UHD sau 4K (З840 x 2160) este deja un standard destul de raspandit, ideal pentru vizionarea celor mai moderne filme si videoclipuri de inalta calitate.

8K (7680 × 4З20) este inca un nou standard care castiga cu incredere popularitate datorita oferirii unei imagini ideale, claritatii excelente si reproducerii clare a culorilor chiar si pe ecrane uriase (peste 80 de inch). Cel mai probabil, acest standard special va deveni in curand principalul utilizat in productia de echipamente moderne de televiziune.

Tehnologii de imbunatatire a imaginii

Este posibila imbunatatirea calitatii imaginii nu numai cu o matrice sau rezolutie inalta, ci si folosind un algoritm software special, prescurtat ca HDR (tehnologie cu interval dinamic ridicat).  Cea mai moderna versiune – HDR10 + – este capabila sa descrie dinamic contrastele si culorile in timp real – aceasta tehnologie ar trebui sa fie preferata atunci cand se alege un dispozitiv super-modern.

Dar tehnologiile anterioare – HDR Dolbу Vision si HDR10 – nu sunt inca de neglijat – permit vederea clara a detaliilor imaginii chiar si in scenele de noapte.

Smart TV este o simbioza a unui televizor si a unui computer, un set de programe (platforma) integrate in dispozitiv care transforma un televizor intr-un centru media cu drepturi depline. Acesta este un computer incorporat care ofera acces la internet, permite instalarea de aplicatii suplimentare si are propriul sistem de operare, determinat de politica informationala a marcii corespunzatoare.

Alegerea unui televizor nou este intotdeauna un pas responsabil. Mai ales avand in vedere varietatea preturilor, caracteristicile, indicatorii, firmele producatoare, numeroasele avantaje si dezavantaje identificate (sau nu) ale fiecarui model.