Maseaua de minte este un dinte care nu mai are nicio utilitate in prezent, aceasta fiind o mostenire ramasa de la stramosii neanderthalieni, care aveau nevoie de o dantura puternica pentru a putea rupe si mesteca hrana, in special carnea cruda. De aceea, in prezent, exista persoane carora nu le cresc deloc aceste masele.
Trebuie retinut insa ca maseaua de minte erupe in jurul varstei de 25 de ani, dupa ce intreaga dantura este completa, motiv pentru care este posibil ca spatiul ramas pe maxilar sa nu fie suficient pentru un nou dinte. De aceea, procedura de extractie masea de minte in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, este una efectuata adesea.
In ce alte situatii se recomanda procedura de extractie masea de minte?
Extractia dentara este o procedura stomatologica la care medicii dentisti apeleaza numai in cazurile in care alte tratamente nu dau randament sau cand un dinte nu mai poate fi salvat. Cand vine vorba despre maseaua de minte insa situatia este putin diferita.
In unele cazuri, chiar si un astfel de molar care a erupt corect si nu prezinta, deocamdata, nicio problema, se poate recomanda extractia acestuia. Motivul este amplasarea dintelui respectiv, care este situat in cel mai indepartat loc de pe maxilar, astfel ca o curatare si igienizare corecta si eficienta poate fi dificila, ceea ce in timp poate duce la carierea sa si aparitia problemelor dentare asociate cariilor.
Pentru a preveni astfel de situatii, dezvoltarea unei surse de infectie dentara, medicii de la Elveto Dent, o clinica stomatologica din sectorul 2, pot recomanda pacientilor lor extractia maselei de minte.
Extractie masea de minte in sectorul 2 | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro
Exista insa si alte situatii in care eliminarea acesteia este absolut necesara. O astfel de situatie este in cazul unei masele care a erupt partial, astfel ca favorizeaza acumularea de resturi alimentare si placa dentara la nivelul gingie, ducand la aparitia infectiilor si chiar a bolilor gingivale. In acest caz, medicii de la Elveto-Dent.ro vor apela la o procedura chirurgicala de extractie dentara, pentru a elimina complet si in siguranta molarul problematic.
Desi exista temerile legate de durerea asociata extractiei dentare sunt mari, durerea resimtita in timp acesteia este adesea minima.