Cand este contraindicat implantul dentar?

Implantul dentar este contraindicat intr-un numar destul de mic de cazuri, in general, la persoanele care sufera de afectiuni metabolice cum ar fi boli osoase, afectiuni decompensate sau forme de cancer.

clinica stomatologica din sectorul 6

Lipsa unui dinte are un efect negativ puternic atat asupra sanatatii, cat mai ales asupra stimei de sine, motiv pentru care implantul dentar Bucuresti reprezinta cea mai potrivita solutie in acest caz, precum si in cazul in care pacientul se confrunta cu lipsa a doi sau mai multi dinti.

 Cu toate ca in cazul lipsei mai multor dinti implantul dentar poate fi inlocuit de protezele dentare fixe sau mobile, in functie de nevoile si recomandarile medicului stomatolog, echipa de la PlazaDent.ro mentioneaza ca avantajele pe care un astfel de implant le ofera sunt foarte multe, in comparatie cu celelalte solutii:

 • implantul dentar imbunatateste calitatea vietii pacientului;

 • mentine integritatea structurilor faciale;

 • zambetul restaurat este foarte asemanator cu cel natural;

 • se mentine integritatea dintilor invecinati;

 • ofera o stabilitate mai buna;

 • imbunatateste starea generala, prin imbunatatirea calitatii nutritiei si digestiei;

 • estetica faciala este imbunatatita, conducand la cresterea stimei de sine.

Implant dentar Bucuresti | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro

implant dentar Bucuresti

 Contraindicatiile implantului dentar

 Implantul dentar este contraindicat intr-un numar destul de mic de cazuri, in general, la persoanele care sufera de afectiuni metabolice cum ar fi boli osoase, afectiuni decompensate sau forme de cancer. In ceea ce priveste varsta, implantul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani, dar o limita pentru varsta cea mai inaintata nu exista. Atat timp cat sanatatea permite, oricine se poate bucura de avantajele tratamentului cu implantul dentar.

 In schimb, medicii de la Plaza Dent, clinica stomatologica din sectorul 6, dar nu numai, nu recomanda inserarea unor astfel de implanturi in cavitati orale care prezinta infectii sau inflamatii, cum ar fi carii active, placa bacteriana si tartru, dar mai ales in cazul unor forme grave de boli parodontale sau infectii de canal. Acestea reprezinta contraindicatii locale ale implantului dentar.

 Totodata exista si dificultati anatomice locale, ale caror prezenta nu recomanda inserarea unor implanturi dentare, printre care: inaltimea sau latimea mica a osului alveolar, starea nefavorabila a mucoperiostului, planseul foselor nazale si cel sinusal coborat, pozitia nefavorabila a canalului mandibular si pozitia coronala a gaurii mentoniere.

 In plus, pacientii cu boli endocrine – diabet zaharat necontrolat, hipotiroidism – pot intampina probleme la vindecare.