Botnita – tot ce trebuie sa stim aceasta

Cainii pot reactiona diferit in medii inchise, in aglomeratie si alaturi de oameni necunoscuti. De asemenea, in anumite tari este chiar obligatorie utilizarea unei botnite in mijloacele publice de transport

Botnita

Botnitele la caini pot trezi adesea reactii nedrepte. S-ar putea ca animalul sa nu poarte botnita pentru ca este agresiv si chiar daca este, nu inseamna neaparat ca este un caine rau. Singura explicatie concreta este ca proprietarul este responsabil. Unii caini s-ar putea sa nu fie agresivi de obicei, dar daca se afla intr-o situatie incomoda, iar semnele de avertizare le sunt ignorate, este posibil sa simta ca nu au de ales decat sa atace. Si daca au dureri la cabinetul veterinar, pot reactiona intr-un mod in care nu ar face-o in general.

Situatii in care se recomanda botnita

Unii caini pur si simplu sunt stapaniti mai greu in ceea ce priveste consumul alimentelor pe care le gasesc pe jos, afara sau a inghitirii altor obiecte, ceea ce poate duce la tulburari sau blocaje gastrice grave. O botnita este recomandata in acest caz. Se poate, de asemenea, ca animalul de companie sa fie invatat sa lase respectivele obiectie atunci cand i se cere. In mijloacele de transport este recomandata o botnita. Cainii pot reactiona diferit in medii inchise, in aglomeratie si alaturi de oameni necunoscuti. De asemenea, in anumite tari este chiar obligatorie utilizarea unei botnite in mijloacele publice de transport.

Situatii in care nu se recomanda

Uneori, acestea sunt folosite din motive gresite. Pot provoca durere si disconfort si pot duce la comportamente problematice. Daca un caine nu a fost introdus botnitei corespunzator, aceasta poate constitui o experienta inspaimantatoare, poate chiar traumatizanta. Anumiti stapani folosesc botnita drept pedeapsa – cateii nu vor asocia lucrurile astfel. De asemenea, aceasta procedura poate reduce increderea pe dintre stapan si caine. Uneori, botnitele sunt folosite pentru a opri latratul. In timp ce acest lucru poate functiona temporar (in cazul in care cainele este ingrozit), el inca poate latra daca botnita nu este prea stransa. Este mult mai bine ca asupra cainelui sa fie folosite metode pozitive.

Daca animalul de companie a mestecat anumite articole din casa, o botnita poate parea o alegere buna. Cu toate acestea, nu este o idee buna sa fie folosita pe perioade indelungate, in special atunci cand cainii nu sunt supravegheati.