Beneficiile consumului de apa cu lamaie

Consumul de lamaie nu are efecte doar in exteriorul corpului, ci si in interior. Pe termen lung, componentele existente in sucul de lamaie ajuta la reducerea arsurilor stomacale si contribuie la o digestie mai usoara.

apa cu lamaie

Beneficiile consumului de apa cu lamaie

Lamaile au cele mai multe beneficii pentru sanatatea organismului uman. Ele contin vitamina C, care este considerat unul dintre cei mai buni prieteni ai sistemului imunitar. De asemenea, ele sunt bogate si in fibre si antioxidanti. Dar cel mai important este faptul ca gustul fresh al lamailor este benefic pentru o starea generala de bine a organismului, poate chiar si pentru a zambi mai usor.

Cel mai popular beneficiu al consumului de apa cu suc de lamaie este mentinerea unei greutati normale. Lamaile contin o anumita fibra solubila, care poarta denumirea de pectina. Aceasta se mai gaseste si in alte fructe si are capacitatea de a se dilata, mentinand cat mai mult starea de satietate, fara ca organismul sa mai simta nevoia de mancare.

De asemenea, acidul citric este una dintre componentele gasite in interiorul lamailor care pot interveni in prevenirea pietrelor ce se formeaza la ficat.

Antioxidantii sunt cei mai buni luptatori impotriva radicalilor liberi si, de obicei, ofera pielii sanatatea si lumina necesare. Efectul este asemanator cu folosirea unui ser cu vitamina C pentru ten. De asemenea, vitamina C intervine in ajutorul organismului de a produce colagen, avand ca afect disparitia micilor riduri si cute de pe pielea fetei.

Consumul de lamaie nu are efecte doar in exteriorul corpului, ci si in interior. Pe termen lung, componentele existente in sucul de lamaie ajuta la reducerea arsurilor stomacale si contribuie la o digestie mai usoara. De asemenea, d-limonene si hesperidin sunt componente care contribuie in mod activ la prevenirea unor tipuri de cancer.

Si bolile cardiovasculare, care se numara printre cele mai frecvente cauze ale decesului persoanelor in urma infarctelor, isi gasesc un inamic in lamaie. Asadar, aceasta poate interveni in prevenirea si reducerea unor astfel de accidente ale inimii. Vitamina C, gasita in proportii mari in lamai si in compozitia acestora, ofera putere corpului in lupta impotriva bolilor cardiovasculare si intretine sistemul imunitar. De asemenea, pot fi prevenite prin intermediul consumului de suc de lamaie si blocajele arterelor, blocaje cauzate de depunerea unor cantitati mari de colesterol acumulate in timp.