Beneficii ale consumului de sare

Concentratia de sare intr-o solutie pentru curatarea ranilor este aceeasi cu cea prezenta in sangele uman, adica 0.9% clorura de sodiu. Sarea dietetica exista in diferite forme: nerafinata, rafinata si sare imbunatatita cu iod.

consumul de sare

Sarea obisnuita, cunoscuta si sub numele de clorura de sodiu, este un ingredient omniprezent folosit pentru condimentarea preparatelor culinare. Aceasta este disponibila intr-o gama variata de forme si particule, in functie de utilizarea propusa. Impreuna cu utilizarea culinara, este, de asemenea, folosita ca si conservant pentru alimente.

Raportul sare/apa este esential pentru rata metabolica a corpului uman.

Sodiul faciliteaza transmiterea de semnale catre nervii si muschii umani si ajuta la sustinerea continutului fluidului in interiorul si exteriorul celulelor sanguine. Concentratia de sare intr-o solutie pentru curatarea ranilor este aceeasi cu cea prezenta in sangele uman, adica 0.9% clorura de sodiu. Sarea dietetica exista in diferite forme: nerafinata, rafinata si sare imbunatatita cu iod.

Sare ofera o varietate de beneficii pentru sanatate. In primul rand, aceasta previne deficienta de iod. Sarea iodata este una dintre cele mai comune surse de iod. Iodul este vital pentru sustinerea hormonului tiroidian. Acest tip de sare este o parte importanta a dietei oricarui om, deoarece organismul nu produce in mod natural iod. Fara cantitati adecvate de iod, tiroida se mareste in incercarea de a tine pasul cu cererea organismului de hormon tiroidian. Acest lucru poate duce la conditii grave, cum ar fi hipotiroidismul.

Organismul necesita, de asemenea, hormoni tiroidieni pentru dezvoltarea adecvata a structurii cerebrale si osoase in timpul sarcinii si in anii de dezvoltare a copiilor mici. Daca mamele care alapteaza au deficit de iod, copiii pot suferi diverse probleme.

Sarea este esentiala pentru sustinerea nivelurilor de hidratare ale coprului. Este extrem de important sa mentina nivelul electrolitic pentru buna functionare a organelor. Acesti electroliti implica, in principal, magneziu, potasiu, caldiu si sodiu. Persoanele care fac efort sustinut, este crucial sa recupereze atat deficitul de sare, cat si apa care iese din corp prin transpiratie. Atunci cand organismul este deshidratat, folosirea unui amestec de apa cu sare compenseaza fluidele pierdute.

Controlul intensitatii aportului de sare afecteaza adesea tensiunea arteriala. Tensiunea arteriala scazuta poate fi tratata consumand mai multa sare si fluide hidratante, fapt care poate ajuta la cresterea volumului de sange din artere, ducand la o crestere a tensiunii arteriale. In cazul hipertensiunii, consumul de sare este contraindicat.